Diversiteit

Geen idee wat je met je groep kan doen voor kansarme kinderen? Hoe je omgaat met vooroordelen over genderdiversiteit of hoe je mensen met een migratieachtergrond betrekt? 

Vraag het aan onze AGC Diversiteit!

Visie

Scouts en Gidsen Vlaanderen heeft een duidelijke visie over diversiteit binnen de beweging. Aan hand van die visie ondersteunen ze groepen en gouwen en nemen ze standpunten in.

Lees de visie op diversiteit

Elk kind en elke jongere heeft de kans zich aan te sluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Met die doelstelling is Scouts en Gidsen Vlaanderen heel duidelijk. Concreet uit zich dat in volgende initiatieven:

Scouting op Maat

Taboe

Open Kamp

Uitwijker

Rascisme en Discriminatie

Hoe kunnen wij jouw groep ondersteunen?

Raak je maar niet wijs uit bovenstaande informatie? Dan geven wij met veel plezier meer uitleg!

Of juist op zoek naar meer specifieke informatie waarmee je die ene kapoen kan helpen? Ook dan zoeken wij graag met jullie naar een oplossing op maat!

Aan de slag met het thema diversiteit op de groepsraad of op leidingsweekend? Bij ons kan je terecht voor tips & tricks! Wist je trouwens dat we ook graag bij jullie vorming komen geven?

Of eerder goesting om de givers aan de hand van een knotsgek spel in een diverse wereld onder te dompelen? Je kan het al raden... Ook hierbij ondersteunen we je!