Ondersteuning bij jouw muziekevenement

Formaat lanceert website voor het organiseren van muziekevenementen.


www.ikorganiseer.be is een website van jeugdwerkorganisatie Formaat vzw, tot stand gebracht in samenwerking met zeven structurele partners: De Ambrassade, Chiro, Scouts & Gidsen Vlaanderen, KLJ, Bataljong, KSA, en muzikantenorganisatie Poppunt.www.ikorganiseer.be is een gloednieuwe website die jonge organisatoren van muziekevenementen ondersteunt, informeert en inspireert. De site moet jongeren zin doen geven om te organiseren en hen op een heldere manier van correcte informatie voorzien.

www.ikorganiseer.be is de opvolger van fuifpunt.be. Die website bood tot 2017 informatie rond alles wat te maken had met fuiven. Die term en informatie is anno 2019 te beperkt en komt niet meer tegemoet aan de nood van organisatoren. Formaat (de federatie van het jeugdhuiswerk) bouwde jarenlang expertise op rond muziekevenementen. Zij kregen dan ook van minister Gatz deze doelstelling in 2018.

Formaat directeur Tom Dierckx:

 "Vlaanderen telt heel wat muziekevenementen voor en door jongeren. Van een klein concert in het jeugdhuis of een jaarlijkse fuif van de jeugdbeweging tot initiatieven van collectieven die ontstaan uit een bepaalde subcultuur. De evenementen zijn even divers als de  jongerencultuur zelf.

De nood aan ondersteuning en kwalitatieve informatie rond de organisatie van evenementen is dan ook groot. Dankzij de samenwerking met alle grote spelers uit het jeugdwerk en Poppunt zijn we ervan overtuigd daarin te slagen." www.ikorganiseer.be is voor organisatoren dé plek bij uitstek om betrouwbare en kwalitatieve informatie te raadplegen.

Maar inspiratie uitwisselen met elkaar wordt minstens even belangrijk. Daarvoor doen we beroep op alle spelers uit het veld. Via instagram  en facebook  wil ikorganiseer.be jongeren prikkelen met verhalen, updaten met relevant nieuws en hen een collectieve stem geven.

Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz:

"Vlaanderen is rijk aan jongeren die binnen en buiten het jeugdwerk experimenteren met organiseren. Een one stop shop als ikorganiseer.be zal hen goesting geven om vooral zo verder te doen en nog vele anderen zin geven om te ondernemen. Het is mooi om te zien hoe alle experts in het veld hiervoor de krachten bundelen. Dankzij hen krijgen jongeren de nodige inspiratie, info en tools om de vele evenementen in onze  regio naar een nóg hoger niveau te tillen." 

foto ©Lisa Goethals

Zijn jullie fier op jullie evenement en willen jullie een best-practice delen met andere muziekorganisatoren laat ons iets weten.